Étrendelő kisokos kezdőknek és haladóknak

Itt vagy, tehát kíváncsi vagy arra, hogyan is működik az étrendelés, igaz? Jó helyen jársz! Mivel nekünk az utóbbi időben minden napunk a Random Food tesztelésével és tökéletesítésével telt, képben vagyunk azzal, mit is kell tudnod erről a „hááát… érdekes gondolatról”.

Mi is az a Random Food?

A Random Food egy döntéstámogató, döntést helyettesítő rendszer, amellyel az online ételrendelés piacát reformáljuk meg. Nem az éttermek és azok végtelen étlapjai vannak a fókuszban, hanem az ételek és az emberek felől közelítjük meg az ételrendelés mindennapos problémáját.

Az algoritmusunk preferenciák (fennálló ételallergiák és -intoleranciák, esetlegesen követett étrend, nem kedvelt konyhák és összetevők, valamint az étkezésre szánt összeg) alapján megszűri partneréttermeink teljes kínálatát, és a fennmaradó ételek közül véletlenszerűen választ ételt, amit az adott étterem ki is szállít neked.

Hogyan működik az algoritmus?

Minden műhelytitkot nem kotyoghatunk ki, de azt eláruljuk, hogy több mint 650 összetevőt gyűjtöttünk össze az akácméztől a zsemlemorzsáig (érintve menetközben a paleolaj, a vegán sajt és a laktózmentes tejföl mellett a répát, a retket és a mogyorót is, természetesen), majd egyesével minden összetevőt megvizsgált a dietetikusunk, és megállapította mindegyikről, hogy az EU által megszabott allergiáknak, illetve az általunk megadott étrendeknek megfelelnek-e.

Az így kapott, masszív mátrixra ráeresztjük partneréttermeink étlapját. Természetesen nem egyszerű étlapokról van szó, hiszen minden étel minden egyes összetevőjét tartalmazza a lista, így az algoritmus tökéletesen ki tudja szűrni az allergéneket, valamint az étrendbe bele nem illő hozzávalókat.

Hogyan működik az étrendelés?

A Random Food oldal első megnyitásakor regisztrálnod kell, de igyekeztünk a lehető legegyszerűbbre venni a folyamatot. A neved megadása után megkérdezünk az ételallergiádról, ételérzékenységedről (ha súlyos egészségügyi problémát okoz számodra egy összetevő, akkor itt is megkérünk, hogy inkább ne használd a szolgáltatást), valamint az általad követett étrendről. Ezután a konyhák és az összetevők közül választhatod ki azokat, amikkel nem szeretnél találkozni az általunk küldött ételben. Itt tudod megadni azt is, ha nem kérsz csípős kaját, sushit vagy éppen pizzát. Az összetevőknél pedig egyszerre nagyobb csoportokat is kizárhatsz, ha például nem szereted az aszalt gyümölcsöket.

Jöhet a regisztráció, aminél csupán az e-mail címedre és a jelszavadra van szükség, illetve egy megerősítő kattintásra a kapott elektronikus levél megfelelő gombjára! Ne aggódj, a rendszer megjegyzi minden választásod, így belépéskor a korábbi választásaid szerepelnek a profilodban. Ezeket a preferenciákat bármikor, akár minden rendelés előtt megváltoztathatod egyébként a Profil alatt.

Az étrendelés viszont már tényleg a cseresznye az egyszerűség (gluténmentes?) tortájára nyomott (laktóz- és cukormentes?) tejszínhab tetején. Nyomd meg a Random rendelés gombot, add meg a szállítási címet és a fizetési módot, a Megjegyzés rovatba pedig írd be azt, amiről tudnia kell a futárnak (a „Nem kérek bele hagymát!” itt nem releváns, azt az összetevőknél jelezd a porfilodban).

A Tovább gombra kattintva az algoritmus dolgozni kezd, és hamarosan meglátod, hogy van-e a rendszerünkben számodra megfelelő étel. Hibaüzenet estén sajnos nem még nem vagyunk felkészülve rád, de nyugodtan írd meg nekünk (hello@randomfood.hu), mit kell tudnunk az étrendedről, és mi gőzerővel keresünk neked megoldást. Ha nincs hibaüzenet, akkor két összeget látsz a képernyőn. A minimum összeget nem tudod csökkenteni, ez a rendszerünkben található legolcsóbb neked megfelelő étel ára. A maximumot természetesen tudod csökkenteni, egészen a minimum összegig.

Ha elégedett vagy az árkategória beállításával, akkor katt a Tovább gombra, és eldöntheted, hogy akarod-e látni a választott ételt vagy sem:

– Ha a Nem-re kattintasz, már érkezik is a levél az általunk választott étel összetevőivel és a rendelésed egyéb részleteivel.

– Ha az Igen gombot választod, akkor megmutatjuk a választott étel nevét és a fizetendő összeget (étel ára, szállítási költség szolgáltatási díjjal, fizetendő összeg).
Amennyiben megfelel a választás, akkor a Megrendelem-re klikkelj, és – bankkártyás fizetés esetén még néhány technikai lépés után – már küldjük is a fent már említett levelet az algoritmus döntéséről.
Ha az Újat kérek gombot választod, akkor egy újabb, neked megfelelő ételt mutatunk – random. Ezt a tevékenységet addig folytathatod, amíg akarod, illetve ha neked tetszőt látsz, természetesen választhatod a Megrendelem gombot is, ami után jön a levél.

Az e-mail érkezése után, kérjük, öt percen belül jelezd nekünk (hello@randomfood.hu vagy +36302426070), ha bármilyen hibát találsz (Igen, akkor is, ha az email elolvasásakor jutott eszedbe, hogy nem zártad ki a rebarbarát, pedig szerinted a rebarbara gonosz). Ellenkező esetben kis türelmedet kérjük, és jó étvágyat kívánunk!

Hogyan tovább?

Az algoritmust úgy állítottuk be, hogy a lehető legváltozatosabban válasszon neked ételt az általad megadott kereteken belül, szóval nyugodtan használd az oldalt rendszeresen.

Egyél te is random!

70 Shares