December harmincegyedike és január elseje régóta misztikus erővel bíró dátumok az emberek számára. Nemzetközileg elfogadottan ez a két nap jelenti a lezárandó múltat és a várva várt jövőt. Idén kicsit… [Tovább]
Random Food a dietetikus szemével
“Kreatív dietetikust keresünk, és téged ajánlottak!” – kezdődött az üzenet, amit a Random Food csapatától kaptam. Az ismertetett, de még ismeretlen projekt felkeltette a figyelmemet, nagy fantáziát láttam benne. Nos,… [Tovább]
Étrendelő kisokos kezdőknek és haladóknak
Partneréttermek (folyamatosan bővül): 36 Bisztró 50 Minutes Pizzéria Bazsalikom Kézműves Pizza Béla – bár, étterem, lakás, arborétum Boulevard Kitchen Byblos Budapest Élelem Étterem Budapest Keksz Bár Kelet Kávézó és Galéria… [Tovább]
Ételrendelés 2050-ben
Jósolni igazából mindenki tud, csak nem mindenkinek sikerül eltalálni a jövőt. Jól jósolni? Na, az az igazi kihívás! Bár mi záros határidőn belül szeretnénk megreformálni az online ételrendelést (sőt, az… [Tovább]
Döntéskényszer
Eddig nem nagyon engedtünk betekintést a színfalak mögé, de el kell árulnunk, hogy a fejlesztés során mi is többször néztünk szembe olyan helyzettel, amikor muszáj volt döntenünk. Döntöttünk irányokról, módszerekről,… [Tovább]
Légből kapott ételek
Az új superfood utáni kutatás néha meglepő eredményeket hoz. A Solar Foods nevű finn cég például arra jutott, hogy egy teljesen hétköznapi, mégis különleges dologból kellene kivonni valami ehetőt, ami… [Tovább]
Étrenddel a depresszió ellen
Köztudott tény, hogy a Földközi-tenger környékén mindenki vidámabb egy kicsivel; nem véletlen, hogy mi is előszerettel látogatjuk ezeket az országokat, ha pihenni szeretnénk. Tudományos kutatások alapján pedig már azt is… [Tovább]
Divatos diéták dióhéjban
A közelmúltban Magyarországnak sikerült elérnie azt a nem éppen dicső eredményt, hogy már a 4. helyet foglalja el a világ legelhízottabb országainak listáján. Miközben egyre többen próbálunk tudatosan odafigyelni a… [Tovább]
Ízeslábúak, avagy hogyan készítsünk ízletes ízeltlábú falatokat
A világon több mint 2000 féle ízeltlábút és lárvát fogyasztanak az emberek. De tényleg finomak? Mondjuk a nyárson, így, messziről jól néznek ki, de na. Kulturálisan lehetnek fenntartásaink egy jó… [Tovább]
5 jel, hogy táplálkozási tanácsadó tanfolyamot végeztél
Nemrégiben tanulásra adtam a fejem: úgy döntöttem, hogy jó az, ha van a csapatban legalább egy ember, akinek papírja van arról, hogy életmóddal és táplálkozással kapcsolatos tanácsokat adhat, ha már… [Tovább]